
سلولز چیست ؟
پلی ساکارید فراوان ترین کربوهیدرات موجود در غذاهاست , این ماده از پیوند واحدهای مونوساکارید ایجاد می شود و از مهم ترین انواع پلی ساکاریدها می توان به نشاسته , سلولز و گلیکوژن اشاره کرد , سلولز یک پلی ساکارید است که از زنجیره های بلند گلوکز تشکیل می شود و جزء اصلی دیوارهای سلولی در گیاهان می باشد . ما وارد کننده چسب دوطرفه آلمانی و آمریکایی هستیم . اگر قصد خرید چسب دوطرفه اورجینال دارید با کارشناسان چسب پیشگام تماس بگیرید و محصول اصلی خریداری نمایید و یا همراه ما باشید با ادامه مقاله
- سلولز و ویژگی های آن
- سلولزها چه کاربردی دارند ؟
سلولز و ویژگی های آن
سلولز یک پلی ساکارید بوده که از زنجیره های بلند گلوگز تشکیل شده و جزء اصلی دیوارهای سلولزی در گیاهان می باشد , این ماده به گیاهان کمک می کند تا شکل و ساختار خود را حفظ کنند و در فرآیندهای مختلف مانند فتوسنتژ تأثیر گذار هستند , این ماده در فیبرهای غذایی نیز وجود داشته و برای سیستم گوارش انسان مفید می باشد.
مهم ترین ویژگی های این ماده عبارتند از :
- خاصیت مکانیکی بالایی داشته و به گیاهان کمک می کند تا در برابر فشار و آسیب مقاوم باشند .
- بدون طعم و بو است .
- آبدوست است .
سلولزها چه کاربردی دارند ؟
سلولز معمولا برای مصارف صنعتی از چوب و پنبه به دست می آید .
قیمت چسب دوطرفه آلمانی وارداتی چنده
محصولات کاغذی :
سلولزها از محصولات اصلی در تولید کاغذ محسوب می شوند , در واقع مراحل تولید کاغذ شامل استخراج این ماده از چوب و دیگر منابع گیاهی است سپس این ماده به شکل الیاف کاغذ در می آید , سلولزها در تولید کاغذهای عایق الکتریکی نیز استفاده می شوند و در اشکال مختلف ترانسفورماتورها , کابل ها و دیگر تجهیزات الکتریکی به عنوان عایق الکتریکی کاربرد دارند .
منسوجات :
سلولزها به عنوان مواد اولیه برای تولید الیاف و منسوجات کاربرد دارد این ماده در پنبه , نایلون , ابریشم مصنوعی , سلفون و دیگر الیاف گیاهی موجود است .
فیلم های بسته بندی :
استفاده از این ماده در ساخت فیلم های بسته بندی با دوام و منعطف همواره مزایای زیادی دارد که مهم ترین آن کاهش هزینه های مربوط به ساخت و تولید بسته بندی است و این نکته را نیز باید در نظر داشت که سلولزها می توانند موجب توسعه پلاستیک های زیست تخریب پذیر نیز شوند .
مصالح ساختمانی :
این ماده در برخی مصالح ساختمانی نیز مورد استفاده قرار میگیرند بیشترین کاربرد آنها در زمینه عایق بندی و ساخت مواد ساختمانی سبز است به عنوان مثال عایق هایی با الیاف سلولزی به خوبی حرارت هوا را حفظ کرده و مانع از خروج آن می شود همچنین در کاهش آلودگی صوتی نیز مؤثرند ، فوم های متشکل این ماده نیز در برخی از محصولات ساختمانی به خصوص عایق های صوتی یا حرارتی کاربرد دارند .
داروها :
سلولزها به عنوان پلیمر غیر یونی در تهیه کپسول ها و قرص های دارویی به صورت محلول در آب یا به صورت پوشش برای کنترل آزاد شدن دارو عمل کنند.
از دیگر کاربردهای سلولزها می توان به صفحات نازک و شفاف سلفون , تولید پیونده و چسب های محلول در آب مانند متیل سلولز و کربوکسی متیل سلولز استفاده نمود .